Många är övertygade om att övernaturliga varelser och fenomen inte existerar. Därför är det extra kul när dessa fångas på bild och kan få skeptikerna att i alla fall tänka efter en extra gång. Enda sedan kameran uppfanns har människor tagit kort på minst sagt underliga saker.

8480223-sea-monster

En utav de övernaturliga varelser som folk har försökt fånga på bild sedan länge tillbaka är sjöodjuret i Loch Ness i Skottland. Bara för några månader sedan sas det att odjuret hade blivit fångat på bild av Apples satelitkarta. Bilden visade en jättelik vit skugga av en varelse under vattenytan. Det har varit en sådan hets över att fånga sjöodjuret Nessie på bild att ett spelbolag förra året utlyste en belöning på 1000 pund för den som lyckades göra detta.

Google StreetView

Att fånga övernaturliga saker på bild kan bli en rolig hobby. För den som lyckats ta en sådan bild, finns möjlighet för billig fotoframkallning på internet. Om man inte har tid eller ork att själv gå ut på jakt efter ufon, spöken eller odjur finns en uppsjö av spännande bilder och berättelser på nätet. Bland annat finns det massor av olika mystiska bilder från Google StreetView. I Aberdeen i Skottland har en man som går omkring med en hästmask på huvudet dykt upp på flera bilder. Vad som gör det ännu konstigare är att Google har tagit bort alla bilder på honom från Street View.

Ufon och rislyktor

Att fånga ufon på bild har också blivit väldigt populärt. Bild efter bild på vad som påstås vara ufon har publicerats. Ett problem som uppstått för alla som är intresserade av att spana efter ufon är det ökade användandet av thailändska rislyktor. Dessa lyktor tas för att vara sken från ufon. UFO-Sveriges rapportcentral har till och med fått göra sig extra redo för rapporter om ufon runt nyår, då det är flest som tänder dessa thailändska lyktor.