Det är något alldeles förskräckligt visst med övernaturliga skräckfilmer. Har du sett dessa tre filmer? Om inte har du flera timmar av skräckblandad förtjusning att se fram emot.

I övernaturliga skräckfilmer får du ofta möta familjer som flyttat in i hemsökta hus och/eller där en familjemedlem är besatt av en demon. Den paranormala aktiviteten är smygande och skräcken därmed också krypande. Sedan brakar helvetet och obehaget lös på riktigt!

1. The Conjuring (2013)

Det är tidigt 1970-tal och familjen Perron har precis flyttat in i drömhuset i Rhode Island. Nästan omedelbart händer märkliga saker i huset, skrämmande saker. Perron-familjen söker hjälp hos spökjägarna Ed och Lorraine Warren, som nu måste möta en enorm demonisk aktivitet. The Conjuring är en av de bästa skräckfilmerna som gjorts någonsin och är definitivt inget för den lättskrämda. Om du däremot får en kick av oerhört otäcka saker ger filmen dig ett bra skäl att krypa ihop på soffan och mysa.

2. The Shining (1980)

The Shining från 1980 räknas som ett mästerverk inom alla filmkategorier och är därutöver vad som kan kallas en klockren skräckfilm. Den lilla familjen Torrance behöver en rejäl omstart i livet och flyttar till ett öde hotell i Klippiga bergen, där pappa Jack har utnämnts till vaktmästare. Hotellet bär på ett mörkt förflutet och dess osaliga vaknar så fort sonen Danny sätter sin fot i entrén. Nystarten blir en mardrömsupplevelse, särskilt eftersom Jack blir som besatt av det förflutnas spöken.

3. Verónica (2017)

Många kanske inte vet att spanska skräckfilmer tenderar att vara helt förträffliga. På senare år har det släppts en rad filmer på temat demoner och där ligger Verónica i toppen på listan över mest sevärda skräckisar. Skräckfilmen har minst sagt skapat rubriker världen över – är du en av alla som utmanats att titta på den? Om inte får du utmaningen nu. I Verónica leker en tonårsflicka med ett ouija-bräde och blir besatt av en aggressiv demon. Hela familjens – och andras – liv sätts på spel under några mörka dagar.