Snart är det Halloween, en högtid där vi firar allt som är skrämmande. Att skrämma sina vänner och andra intet ont anande personer kan vara väldigt kul och har man en riktigt bra sminkning till exempel, kan man nog lura en och annan.

1699788-vampire-at-night

De senaste åren har många Youtube-videos med folk som skrämmer varandra fått miljontals visningar. Skräcktemat har till och med blivit så populärt att TV3 har gjort en ny dokusåpa i höst som handlar om att skrämma deltagarna. För att vinna pengar måste deltagarna utså skrämmande utmaningar och det hela avslutas med att de blir jagade av hundar, som också programmets titel heter.

”I början var de lite kaxiga, men de befinner sig mitt ute i en mörk skog där ingen kan höra en skrika och det händer konstiga saker. Det är som att vara i en skräckfilm.” Läs mer.

Vill man själv skrämma sina kompisar på Halloween kan man hitta halloween smink på nätet. När man sminkar någon eller sig själv till Halloween finns det dock en del saker att tänka på, skriver man i en artikel i Helsingborgs Dagblad. Först och främst bör man bestämma innan vilken målning man ska göra och att börja med de mörka färgerna. Det är även bra att ha papper i närheten ifall man målar fel och vill ta bort det. När man målar någon annan kan man tänka på att hålla ena handen på modellens huvud så att den håller huvudet stilla.

När man är klarsminkad och ska ut och skrämma folk, bör man ha i åtanke att de faktiskt kan bli riktigt rädda och chockade. Ett exempel på ett Youtube-klipp där några försökt skrämma folk och faktiskt lyckats riktigt bra är ”Mutant Giant Spider Dog”. Klippet visar en hund utklädd i en spindelkostym, vilket gör att den ser ut som en enorm mutantspindel. Läs mer om klippet här.