Är det dags för fest är det många av oss som har en extra dragning mot maskerader och temafester. Har man barn vill man dessutom bjuda på en oförglömlig kväll med roliga teman. Det inte bara förstärker upplevelsen av ett kalas, men underlättar också inköpen något. Här kommer vi med tips om barnkalasteman som även passar de som är mer lagda åt fantasy, rymden och sci-fi!

 

Det kanske låter märkligt, men även vi som älskar fantasy kan få slut på idéer. Ibland behöver vi hjälp på traven för att hitta på skojiga teman på kalas när det vankas fest för en klass, en familj eller släkten. Kolla in barnkalas tips från Partytajm! De har kalaspaket med tema enhörning, monster, drakar, magi eller varför inte den oändliga, älskade rymden!

Enhörningskalaset som blev succé

En mamma som hade ett lite extra stort hjärta bjöd ensamma barn till sin dotters kalas med tema enhörning. Förutom de barnen som dottern bjudit från sin klass kom det faktiskt tre nya barn. Här kan du titta hur hon inredde festen i enhörningens namn. Mamman och dotten hörde av sig till sin lokala tidning och utlyste att fler skulle komma på kalaset. Att det blev tre nya barn tolkar de välvilligt som att det inte fanns så många ensamma barn, men kanske berodde det också på att de inte vågade komma. Hur som helst är det ett bragdexempel på hur man kan muntra upp andra barn med att bjuda på lite värme – speciellt med ett så fantastiskt tema. Vi på Myskoteket är ändå imponerade över att tre vågade komma!

Fixa tårtan efter temat

Självklart ska även tårtan klinga med temat på kalaset. Är du ingen konditor själv känns det kanske svårt att styra upp en tårta som ser ut som en enhörning? Det finns massvis av konditorier som är specialiserade på att designa födelsedagstårtor, så tveka inte att låta kalasets centrum (förutom födelsedagsbarnet och gästerna) vara tårtan! Spana in den här läskiga monstertårtan som skulle göra sig bra på en halloweenfest, till exempel.

Är du lika nördig som oss på Myskoteket tycker vi dessutom du ska gå all in och köra en spellista som är helt i linje med kalastemat. Det finns massa roligt att hitta färdigt på youtube och spotify, men är inte ändå det bästa av allt med att ha ett kalas att man får välja musiken själv? Ett tips är att hitta temalistor och sätta ihop en egen utefter dina egna favoriter, så får du lite inspiration från andra också.

Andra teman

Bland våra favoritteman kommer rymden, sagoskogen, troll, drakar, star wars och monster! Monstertemat ska förstås inte blandas ihop med ett halloweenkalas utan kräver lite extra finess – och kanske lämna spindelnäten i Halloweenlådan! Fyller barnet år på hösten eller vintern är det extra tacksamt att det är mörkt ute tidigt, för lite kusligare stämning.