Nu är det november och höst på riktigt, regnet är iskallt och löven sedan länge fallna, mörkret är närvarande. Det är med andra ord den bästa tiden på året, den bästa säsongen, för mystiska filmer och serier, skräck och science fiction. I dag skriver vi om en del olika filmtips och nyheter inom dessa filmgenrer.

Nyligen blev det offentligt att det kommer komma en ny säsong, en helt ny serie egentligen, av gamla kultserien Star Trek, som har sina väldigt trogna fans runt om i världen. Till mångas glädje ser vi serien igen år 2017,  ganska så snart med andra ord. Vi längtar givetvis tills vi får se Captain Kirk och Spock igen, på Enterprise ute i yttre rymden. Vissa kan inte få nog av rymden helt enkelt. Mer om detta kan man läsa om här.

– Det finns inget bättre tillfälle att ge ”Star Trek”-fansen en ny serie än lagom till orginalseriens 50-årsjubileum, säger David Stapf, ordförande för CBS, i ett pressmeddelande. (Expressen)

Djupdyk in i skräck

späöek halloween skräck MINDRENu när Halloween just har avklarats finns det gott om tillfällen att djupdyka in i även skräckgenren, som passar sig utmärkt väl i mörka, kalla tider som november och senhöst. I SvD kan vi få en hel del tips på ordentliga skräckfilmer, och bland de listade finns bland andra Kill List, The cabin in the woods, Donnie Darko, Martyrs och REC .

I DN kan vi vidare läsa om hur klassisk skräckfilm från 1922 (alltså nästan hundra år sedan) görs om i modern tappning, Nosferatu heter den och är en inofficiell filmatisering av Bram Stokers Dracula. Vi ser verkligen framemot detta givetvis och medan vi väntar på denna passar vi på att njuta av utbudet som vi hittar här https://www.plejmo.com/da/genrer/gyser/