För att lyckas anordna en magisk fantasyfest krävs det att du planerar i god tid. Med dekorationer är det möjligt att bygga din helt unika fantasivärld. Även mat, dryck och lekar är viktiga inslag för att fixa den bästa festen.

Om du planerar att anordna en fest med skräck- eller fantasytema krävs det att du förbereder i tid. Fantasy innebär, precis som namnet antyder, en fantasivärld där övernaturliga och magiska saker kan hända. Dekorationerna är det absolut viktigaste för att skapa rätt stämning. När du anordnar en fantasy- eller skräckfest vill du lyckas skapa en förtrollande värld för dina gäster. Du bestämmer själv hur din fantasivärld ska se ut, men ju mer dekorationer desto bättre.

Fantasy har blivit populärt och är även ett väldigt kul festtema. Troll, drakar, häxor och trollkarlar är vanliga inslag på en fantasyfest. Om temat är skräck är fokus ofta på spöken och läskiga monster, men även här kan det finnas inslag av magi och mystik. Med rätt dekorationer, mat och lekar kan du skapa en magisk och minnesvärd fantasyfest.

Dekorera ordentligt

Spara inte på krutet utan dekorera allt som går att dekorera, även maten och drycken. Tänk även på att belysningen har stor betydelse för festens stämning. Lampor kan behöva täckas över med tyg för att ge rätt belysning. Använd gärna ljusstavar för läskig stämning. Gör upp en detaljerad plan innan du börjar köpa dekorationer. Gör en moodboard med bilder och skriv ned vilken stämning du vill ha på festen. Ska det vara en färgglad fantasyfest med regnbågsfärger och enhörningar? Eller ska det vara lite mörk och mystisk stämning som i Harry Potter? Bestäm vilken värld du vill skapa och köp därefter passande dekorationer att pynta med. Bra festdekorationer är bland annat:

  • Mängder med konfetti för att skapa en magisk stämning
  • Allt med stjärnor och månar
  • Dekorationsfigurer att ställa på bordet och på olika platser i festlokalen

Matcha mat & dryck med festens tema

Mat och dryck är viktiga komponenter på alla sorters fester. Bäst blir det om du planerar i god tid och ser till att det ni ska äta och dricka matchar festens tema. Om du anordnar en skräckfest kan du bjuda på drinkar i kusliga färger som giftgrön eller blodröd. Du kan även låta dina gäster blanda sin egna trolldryck. Om temat är Harry Potter kan du byta ut etiketterna på ölflaskorna till “Honungsöl” eller “Polyjuice elixir”. Endast fantasin sätter stopp för möjligheterna. Glöm inte bort att dekorera maten och drinkarna.

Planera lekar & överraskningar

Musiken är viktig för att skapa rätt stämning på festen. Se till att musiken spelas på lagom volym i bakgrunden. Lekar och överraskningar är alltid uppskattat inslag på fester. Var kreativ och kom på lekar som alla gäster kan vara med på. Kom ihåg att det är din fantasivärld och endast du vet hur den ser ut. Du kan alltså ta ut svängarna och komma på riktigt knäppa överraskningar och lekar. Du kan exempelvis ge alla gäster en särskild klädsel vid ankomst, till exempel en mantel eller en hatt. Lekar kan bland annat inkludera trollkarlsdueller, Quidditch och olika sorters temaquizz.