De flesta tycker att skräckfilmer är väldigt läskiga men ändå härliga på något konstigt sätt. Sen finns det de som bara tycker att skräckfilmer är helt olidligt hemska. Det finns dock ett antal skräckfilmer som de som inte riktigt klarar de vanliga skräckfilmerna, kan se.

472670-moon

Det är lätt att skrämma någon med en läskig sminkning men något som även kan vara väldigt skrämmande är en läskig film. Det finns mängder av olika filmer som skrämt livet ur folk. Men det finns dem som faktiskt inte klarar av att se en skräckfilm, utan sitter bara med kudden för ansiktet under hela filmen. Då kan man istället titta på en film som innehåller läskiga karaktärer och är uppbyggd på ett kusligt sätt, men som inte är helt outhärdligt skräckinjagande.

Frankenweeine

Några exempel på några sådan här filmer är de flesta filmer som är gjorda av Tim Burton. Frankenweeine, till exempel är en barnfilm som de flesta nog klarar av att se även om den handlar om en hund som uppstått från de döda. I filmen får man följa pojken Victor som återupplivar sin döda hund med elektricitet. Filmen finns både som kortfilm från 1984 och som animerad film från 2012. Läs mer.

The Nightmare Before Christmas

En annan film av Tim Burton är The Nightmare Before Christmas som är stop motion-animerad.  Den här filmen är en barnfilm, även om hela familjen kan se den. Filmen utspelar sig i en fantasivärld och huvudkaraktären är ett skräckinjagande benrangel vid namn Jack Skellington. Filmen är även en musikal.

Beetlejuice

En film som faktiskt är ganska läskig men som blir lite lättare på grund av dess humoristiska inslag, är Beetlejuice. Filmen handlar om två personer som dött i en bilolycka men som fortsätter att bo i sitt hus. Sedan flyttar en ny familj in i huset och de ursprungliga husägarna måste ta hjälp av ett annat spöke för att skrämma bort den nya familjen.