Har du också en fyraåring därhemma som älskar det där dunkla, oförutsedda och lite småläskiga? Då ska du definitivt följa våra tips på rysare till barn i alla åldrar. Bland favoriterna hittar vi en kaninfamilj som stöter på olyckor och hemska monster i sagoskogen (spoilervarning: det slutar alltid bra). Har du riktig otur kanske du själv dras med i äventyren och blir tvungen att lägga undan ditt sommarprojekt om att läsa ut Brott och Straff.  

Ett knäpptyst barn på tåget efter ett par timmar hör kanske inte till vanligheterna, men med en mysig rysare och ett spännande äventyr kan nog de flesta barnen ändå inte låta bli att sjunka in. Förbered dig inför resan och bjussa barnet på ett nagelbitande äventyr med Pax, familjen Kanin och Ninja Timmy! Erbjudanden på gratis e-böcker kan du hitta här i kategorin ”Böcker”!

Underbara familjen Kanin av Jonna Björnstjärna är en serie humorspäckade, skrämmande och knipsluga berättelser om familjen Kanin. De stöter på allt från godistroll till en viss farbror Elände (som dras med enorm otur), hamnar i kitteln hos hungriga troll och tillfångatas djupt ner i Djupsjön av dunkla monster som inte har skrattat på mycket länge. Historierna är varma och handskas skickligt med livets större frågor om moral, kärlek och vänskap.

Gratiserbjudanden för hela familjen

Även om det är lätt att själv dras med i äventyren så finns det även erbjudanden för de vuxna. Ändå kan vi varmt rekommendera att låta sig slukas av PAX-böckerna av Åsa Larsson, Ingela Korsell och Henrik Jonsson. Fulladdade av magi och spänning liknas böckerna vid Harry Potter och det ska mycket till för att inte bli fängslad av dessa spännande böcker. Börja med Nidstången och Grimmen och följ sedan äventyret i alla dess delar. En urban spänningssvit med rysande dramaturgi för hela familjen. Läs om hur böckerna hyllas av alla sina hängivna läsare!

För den som inte får nog av de nagelbitande äventyren finns också Henrik Tamms svit om katten Ninja Timmy, Minken Simon och grisarna Jasper och Kasper. En bok som hela familjen kan glädjas åt med miljöer hämtade från Shrek och Narnia. Att lyssna på den kräver att man bara tar ett kapitel till, och ett till, och ett till… Som tur var finns den också i flera delar.