Skräckisdags igen? Under en mysig höstruskkväll, till Halloween eller en enslig sommarnatt när du har ett kompisgäng samlade kan det alltid vara kul att sätta på en gammal eller ny skräckrulle. Släck lampan, installera er i soffan och skräm slag på varandra!

Ska du ha kompisar över på filmkväll? Kul, men vet ni var ni ska sitta? Samla gänget i vardagsrummet och införskaffa en rymlig bäddsoffa från https://baddsofflagret.com/ för att garantera att ni alla får plats. På så vis finns det alltid en värmande famn att luta sig mot om filmen skulle bli för otäck.

tv-tittande i mörkretBästa skräckfilmerna för en soffkväll

Behöver du tips på skräckfilmer så att nackhåren reser sig, så finns det ett stort urval att välja bland. Skräckgenren är en av de större i filmbranschen och har hållit i sig sedan början på seklet när filmer som Nosferatu och Frankenstein kom ut. Med tiden kom även olika specialeffekter att utveckla skäckfilmerna vilket numera bäddar för extremt verklighetstrogna scener och stunts. Här är några toppenexempel på filmer att gotta dig med i en skön och mysig bäddsoffa, så slipper du lämna rummet när filmen är slut, utan kan stanna kvar, låsa dörren och bädda ned dig…

 

  • Get Out (2017)
  • The Texas Chain Saw Massacre (1974)
  • Halloween (1978)
  • The Blair Witch Project (1999)
  • The Others (2001)

 

På senare år har trenden med onda och levande dockor tagit fart igen. Så se till att låsa in gosedjuren i en garderob innan du knäpper på tv:n.

” Det är alltid läskigt med något som är dött och som börjar leva. Men om man ska välja att ha något som är besatt är det bättre att ha något som har ett ansikte. Det är inte lika läskigt med en kaffekopp som blir besatt av en demon som börjar flyga omkring”

Detta enligt Kulturnyheternas Lydia Farran-Lee. Och visst ligger det en sanning i det påståendet.